Elementair geloven Elementair geloven
Een groep van enthousiaste jonge twintigers zijn komend seizoen weer welkom bij “Elementair Geloven”. Elementair, komen bij de kern van wat er in de Bijbel staat en wat ons persoonlijk raakt. We komen regelmatig op maandagavond samen in het doopkamertje van de Kerk. We hebben in het afgelopen seizoen de volgende elementen behandeld: Horen, Zien en Voelen. We zijn gebleven bij “ruiken”.

De volgende elementen die we gaan behandelen zijn:
  • Ruiken
  • Proeven
  • Zwijgen
  • Bezielen
  • Verlichten
Hoe wordt er over de diverse genoemde eigenschappen gesproken in de Bijbel. Eten kan heerlijk ruiken. Maar in de Bijbel staat ook het verhaal van Jakob die aan zijn zonen rook wie ze waren. Proeven kan te maken hebben met eten. Maar in de Bijbel wordt er ook beproefd of iemand betrouwbaar is.
 
De eerste activiteit in het nieuwe seizoen is “De nacht van Menaam”. Deze vindt plaats op vrijdagavond 28 september. We komen uiterlijk 18.30 uur samen. Dit keer op een mooie locatie in Berlikum. We koken samen, we eten samen, we doen diverse activiteiten waarbij we toewerken naar de uitwerking van de themadienst op 14 oktober 2018. In deze dienst delen we met de gemeente onze persoonlijke verwerking van het thema “Laten zien dat je gelooft, hoe doe jij dat?”. De dienst zal muzikaal worden ondersteund door “Kerugma” uit Harlingen.
 
In november beginnen we dan weer met de bijeenkomsten. We proberen vertrouwd te raken met het lezen in de Bijbel en God persoonlijk te leren kennen.

Data: steeds op maandagavond. De deelnemers delen met elkaar een groepsapp. Hierin spreken we de bijeenkomsten af.
Opgave via opgaveformulier.
 
terug