Je kunt meer dan je denkt Je kunt meer dan je denkt
Als je ergens (in dit geval de eindexamens) helemaal voor gaat, kun je veel bereiken! Dit herken je vast wel van eerdere situaties in je leven. Focus op de toetsstof en laat het vervolgens los in vertrouwen dat je het weet en kunt. Wat heeft God of Jezus hier mee te maken? Heel veel... Hij kan je een gevoel van rust, vertrouwen en kracht geven!

 
Vertrouw op Hem Vertrouw op Hem
God heeft een plan met jouw leven! Ook jij kunt Zijn leiding in je leven ervaren. Leg gewoon je leven volkomen in zijn handen. Elke dag. En vraag Hem je te leiden. Elke dag. En: vertrouw op Hem, elke dag. Het is iets wat je telkens opnieuw moet doen. Elke dag. Alleen dán geef je Hem de ruimte om Zijn plan uit te werken. Dan krijgt vreugde, kracht, geluk en liefde vrij spel in je leven. Heb je dan nooit meer problemen? Absoluut niet. Je zult net zo goed voor uitdagingen komen te staan. Als je je leven en alles wat daarbij hoort in Zijn handen legt, dan weet je dat het hoe dan ook goed komt. ‘Al komt hij ten val, hij blijft niet liggen, want de Heer richt hem op’ (Psalm 37:24)
 
 
Jij hebt je eigen talenten! Jij hebt je eigen talenten!

 
Antistress tips Antistress tips
Stress tijdens de examentijd... het lijkt bijna onvermijdelijk. Hoe kun je toch goed presteren en examenstress tegengaan? Misschien heb je iets aan deze tips:
  • Bidden. Het klinkt misschien suf om dit te doen voor je examen, maar neem een moment van stilte en meditatie voordat je begint. Het bleek zelfs uit onderzoek (Psychologie magazine) dat studenten die dit deden, betere resultaten behaalden. 
  • Gezond ontbijten. Zorg voor een stabiel energielevel.
  • Ademhalingsoefeningen. Door ademhalingsoefeningen kun je je hartslag rustig krijgen en wordt het gemakkelijker om je te ontspannen. 
  • Toets goed voorbereiden. Als je goed voorbereid bent door de stof te leren en de opdrachten te oefenen, geeft dat enorm veel rust. Vertrouw er dan ook op dat de juiste antwoorden je te binnen zullen schieten op het juiste moment. En ontspan. Je hebt er alles aan gedaan en kunt niet meer doen dan je best.
  • (Bron: www.eo.nl/beam/leven/item/eindexamenstress-tegengaan)
 
Beluister... Beluister...
Muziek raakt je ziel. Het kan je rust en nieuwe kracht geven! Luister naar muziek die je mooi vindt, waar je moed en kracht uit haalt. Vergeet niet ook af en toe juist géén muziek te luisteren, en 'stille tijd' in te plannen zodat je God de ruimte in jezelf geeft.

 
 
Succes met je examens! Succes met je examens!
 
Ook op Facebook Ook op Facebook
De Protestantse gemeente Menaam zit op Facebook! Volg je ons ook? Check F/kerkmenaam​