Jubileum organist Oane de Boer
22 mrt 2019 Jubileum organist Oane de Boer
31 maart is het op de kop af 60 jaar geleden dat Anne de Boer in dienst trad als organist van de toenmalige Hervormde (nu Protestantse) Gemeente in zijn woonplaats. Om dit heuglijke feit te vieren staat het befaamde Menamer Hardorff-orgel - het grootste 'dorps'orgel in Fryslân - het laatste weekend van maart centraal.

Op de zaterdagavond zal Anne de Boer als opening een improvisatie ten gehore brengen op 'zijn' orgel, wat hij niet niet alleen bespeelt maar ook het gelijktijdig bedienen van de registers neemt hij voor zijn rekening.

Na deze opening zal de bekende 24-jarige Gert van Hoef een concert geven met werken van Bach, Beethoven, Albinoni, Guilmant, Saint-Saëns en Widor. Van P. Rimski-Korsakov wordt het ongewone stuk Flight of the Bumblebee (De vlucht van de hommel) gespeeld. Ook op het programma Toccata (een virtuoze, fantasie-achtige instrumentale compositie zonder vaste vorm) over Psalm 46 van J. Zwart en verder een vrije improvisatie, een liedbewerking en een fantasie/toccata van Gert van Hoef zelf. Gert wordt bijgestaan door registrante/echtgenote Marjolein.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met zowel Gert van Hoef als Anne de Boer, waarbij er voor de bezoekers gratis consumpties zijn.Op zondag 31 maart is er een speciale kerkdienst met Anne de Boer (75) op het orgel. Dan is er na afloop koffiedrinken met gelegenheid om de jubilaris te feliciteren.

30 maart, 19.30 uur: orgelconcert Gert van Hoef (gratis entree)
31 maart, 09.30 uur: kerkdienst met organist Anne de Boer
(beide in de kerk van Menaam)

Foto's:
Anne de Boer (Bader-orgel d' Alde Wite, Dronryp)
Gert en Marjolein van Hoef (St. Bartholomeuskerk, Geraardsbergen - België) 
terug