Actie Kerkbalans 2017
24 jan 2017 Actie Kerkbalans 2017
De actie Kerkbalans 2017 wordt gehouden van 21 t/m 5 februari. Het thema is dit jaar ‘Mijn kerk verbindt’. Wist u dat het de grootste inzamelingsactie van het land is? Overal vragen kerken en parochies aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. 

Wat betekent de kerk voor jou? 

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in het dorp, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar je viert en rouwt, waar je rust zoekt of tot bezinning komt. Waar je geïnspireerd wordt om het goede te zoeken en een plek waar je kunt ontmoeten. Kortom, waar je verbinding vindt. 

Wat is de kerk u waard?

De kerk kan alleen bestaan dankzij financiële steun van haar leden. In de week van 23 januari valt ook bij u een brief, folder en toezeggingsformulier voor Kerkbalans op de mat. We hopen dat u ook weer meedoet aan actie Kerkbalans. Zonder onze gemeenteleden kan de kerk niet blijven functioneren! 

Betaalmogelijkheden:
  • Automatische incasso via het machtigingsformulier (deze ontvangt u bij de brief Kerkbalans 2016). In dit geval machtigt u de Protestantse Gemeente Menaldum om geldbedragen van uw rekening af te laten schrijven. Vul het formulier in en maak een keuze uit een eenmalige incasso of het verspreid laten incasseren van uw bijdrage. 
  • Afschrijving via een acceptgiro (deze ontvangt u bij de brief Kerkbalans 2016)
  • Zelf een bankopdracht doen via internetbankieren. U kunt hiervoor de gegevens gebruiken die op de acceptgiro staan.
  • Wanneer u de kerk een periodieke schenking doet (voor tenminste 5 jaar), kunt u meer geven zonder dat het u extra geld kost. U kunt hiervoor een formulier invullen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met onze kerkrentmeesters. Zij kunnen u er meer over vertellen en leggen het u graag uit. 
Ophalen van de antwoordenvelop
In de week van 30 januari tot 6 februari komt een vrijwilliger de envelop met uw antwoord op Kerkbalans ophalen (machtigingsformulier of gele kaart toezegging kerkelijke bijdrage 2017) 
  • Uw bijdrage via acceptgiro? Retourneer de gele kaart via de envelop. 
  • Uw bijdrage via eigen overschrijving, internetbankieren? Retourneer de gele kaart via de antwoordenvelop.
  • Vut u het machtigingsformulier automatische incasso in? Dan hoeft u de gele kaart niet te retourneren, maar doet u alleen dit formulier in de envelop. 
  • Wilt u een periodieke schenking doen? Neem contact op met de voorzitter kerkrentmeesters, Johannes Vogel. 

Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage.
Namens het College van kerkrentmeesters.

Meer weten over Kerkbalans?
Kijk op www.kerkbalans.nl en www.facebook.com/kerkbalans 
 
terug