Adventsvesper 6 december: laat je inspireren door Taizé!
29 nov 2015 Adventsvesper 6 december: laat je inspireren door Taizé!
Zondag 6 december vindt om 19.00 uur een vesperdienst plaats in de kerk van Menaam die mede voorbereid is door enkele jongeren die affiniteit hebben met Taizé. Er zal muzikale begeleiding van piano en dwarsfluit zijn. 

Afgelopen zomer is dominee Jeroen van Olffen met 25 jongeren uit Friesland naar Taizé gegaan. Taizé is een oecumenisch klooster in het midden van Frankrijk. Het is al bijna 50 jaar een plaats van ontmoeting van christelijke jongeren die vanuit de hele wereld hier samenkomen. Taizé heeft een eigen muzikale stijl die gemakkelijk toegankelijk is. De gedachte achter deze muziekstijl is dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn een plaats vindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.

Wil je meer weten over Taizé? Dan is dit je kans! Kom naar de adventsvesper op 6 december en word geïnspireerd.

Vier adventsvespers in de kerk te Menaam

In de kerk van Menaam vinden vier adventsvespers plaats voorafgaand aan Kerst. Deze vespers zijn korte diensten waarin mooie liederen worden gezongen. Er is ruimte voor overdenking en rust en stilte. Dit alles in een ongedwongen en prettige sfeer. Het zijn bijzondere diensten die niet alleen voor vaste kerkbezoekers toegankelijk zijn, maar ook voor mensen die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan. Het thema van alle adventsvespers is ‘Ontsteek in ons een vuur’. Iedereen is van harte welkom!
terug