Seiderviering 23 maart
29 jan 2016 Seiderviering 23 maart
Afgelopen zomer hebt u zich via Bouwstenen kunnen opgeven voor de Seiderviering. Deze viering organiseren we op woensdag 23 maart in de grote zaal bovenin de kerk. De viering begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Bekijk hier alvast de liturgie.

Wat is een seiderviering?

De Seiderviering is een gezongen en gesproken viering van de joodse maaltijd op de avond voorafgaande aan Pasen. Was dit de avond die Jezus met zijn leerlingen vierde voordat Hij werd opgepakt? Was dit de avond waarop Hij het brood brak en de wijn liet rond gaan? Dit is de avond waarop Israël de uittocht uit Egypte gedenkt. Dit is de avond waarbij een kind vraagt aan zijn ouders: waarom is deze avond anders dan de andere avonden? Deze avond eten we het ongezuurde brood. We hebben immers haast. Vanavond proeven we het bittere kruid. We eten de klei waarmee de Hebreeuwse slaven steden in Egypte moesten bouwen. Deze avond…. gedenken, zingen en vieren.

Deze Seiderviering is ook geschikt voor kinderen. De teksten, de orde, de liederen zijn erop afgestemd. Enige getalenteerde musici uit onze gemeente zullen deze avond muzikaal begeleiden. ’s Avonds krijgt u een boekje met de teksten.

Seider of Seder betekent “orde”. In een al eeuwenlang vastgestelde volg-orde… bezinnen we ons op het joodse paasfeest, Pesach, en zien misschien de verbinding met ons Christelijke Paasfeest. De matze, gewikkeld in doeken, verborgen, komt weer tevoorschijn.

De Seiderviering ook bijwonen?

Wie zich reeds heeft opgegeven, hoeft zich uiteraard niet opnieuw op te geven. Wilt u de Seiderviering ook bijwonen, maar heeft u zicht niet opgegeven via de Bouwstenen? Er is nog ruimte voor meer mensen aan de tafel. Opgeven kan via menaldum@filternet.nl 

 
terug