Singles in de kerk Singles in de kerk
In Nederland zijn ruim drie miljoen singles en ruim een derde van de huishoudens vormt een eenpersoonshuishouden. Ook in onze gemeente hebben we met deze situatie te maken. De groep “singles” is divers: het kunnen jongeren die zich nog niet willen binden, zij die nog niet de juiste partner hebben ontmoet, een gescheiden ouder, of iemand die zijn partner heeft verloren door overlijden. Wat ze delen is dat ze geen partner hebben met wie ze een liefdesrelatie hebben.

Mensen hebben, om geluk te ervaren een zekere verbondenheid met anderen nodig. Iemand die er voor je is. Veelal is er in de omgeving en in de kerk weinig aandacht voor het verlangen naar een partner. Of om een gezin te stichten. Of voor verdriet en gemis door een echtscheiding of overlijden. Ook kan het zijn dat je altijd alleen naar de kerk gaat omdat je partner ziek is of niet bij de kerk wil horen.

In de kerk worden vele activiteiten aangeboden die gericht zijn op gezinnen.
Denk aan de doop, het huwelijk of gespreksavonden over geloofsopvoeding, kinderkerk vieringen enzovoort.

Daardoor kun je je buitengesloten gaan voelen, terwijl we graag als gemeente van God juist met elkaar verbonden zijn.

We beseffen dat singles van zeer uiteenlopende leeftijden kunnen zijn maar toch willen we u/jullie graag uitnodigen voor 1 avond om” Single in de kerk zijn” te delen. U kunt zich/jullie kunnen je opgeven via het opgave formulier.

Opgave via het opgaveformulier.
 
terug