Zacheuskring Zacheuskring
Vandaag wil ik bij je zijn, jouw gast zijn, bij jou aan tafel zitten en mee-eten. Vertel je verhaal. Ik luister zonder vooroordelen. Zo kwam Jezus bij Zacheüs op bezoek. De mensen spraken er schande van. Maar Jezus ziet de mens en gaat niet af op het vooroordeel van de publieke opinie.

De Zacheüskring is een kring waarin we kennismaken met anders-gelovigen. Dat gaan we doen aan de hand van artikelen, korte filmpjes en misschien ook een keer iemand die bij ons op bezoek komt of dat we een keer ergens heen gaan.

In het eerste seizoen ontmoetten we iemand die zijn joods-zijn herontdekte. We ontmoetten een vluchteling, een Christen, uit Eritrea. En we luisterden naar het verhaal van iemand uit Pakistan.

In het tweede seizoen hoop ik opnieuw drie vergelijkbare ontmoetingen te organiseren. Mogelijk ook iemand met een moslim- achtergrond of iemand die vertrouwd is met het Hindoeïsme. Maar ook binnen het Christendom kunnen er bijzondere ontmoetingen plaats vinden. Hoe humanistisch is het Christendom en misschien is het Christendom wel humanistisch? Een beetje afhankelijk van welke sprekers ik bereid vindt om te spreken… verheugen we ons weer op drie bijzondere bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn op donderdagavond 30 november; 7 februari 2019 en 28 maart.

Geeft u zich op. Dan bent u verzekerd van materiaal om te lezen en voor te bereiden. Opgaven via het opgaveformulier.

 
 
terug